Spletne domene

Vsaka spletna stran potrebuje tudi ime in to je spletna domena.
Pomagali vam bomo izbrati pravo domeno.
Spletna domena že veliko pove o vašem podjetju ali pa dejavnosti.

NAROČITE DOMENO

spletne domene

Spletna domena je ime za določen numerični internet protokol - IP naslov. Tipičen IP naslov izgleda nekako takole: 191.325.458.113. Vsak računalnik povezan v internetno omrežje ima svoj unikaten IP naslov.

Takšne naslove v obliki številk si je težko zapomniti, zato so naredili DNS strežnike, ki povezujejo domene in številčne naslove. Ker je vsak IP naslov edinstven, mora biti tudi spletna domena edinstvena.

Naročite domeno

Zakaj potrebujem svojo domeno?

Spletna domena vam daje profesionalno identiteto na spletu in tudi večjo popularnost in obiskanost vaših spletnih strani. Če ste podjetnik ali oseba, ki potrebuje predstavitev na spletu, potem je zakup primerne spletne domene zelo priporočljiv.

Pred nakupom je priporočljivo preveriti katere spletne domene so še proste in katera najbolje izraža s katero dejavnostjo se ukvarjate.

Preberite več

Katero domeno naj izberem?

Sama domena že (preden obiskovalec spletne strani sploh stran odpre) pove čigava je spletna stran (npr. www.primoss.si) oz. s čim se podjetje ukvarja (npr. www.izdelava-spletnih-strani.si).

Če ste bolj orientirani na slovensko tržišče, bi bilo dobro razmisliti tudi o zakupu dodatne domene s končnico .si. V domeno lahko vključite tudi znak "-" in tako razbijete monotonost domene. Primer: www.lesene-igrace.si